Øllets Dag 2007

Øllets Dag 2007 blev fejret med utallige store og små arrangementer i hele landet. 

Herunder kan du se en liste over en række arrangementer fra Øllets Dag 2007 sorteret efter landsdele.

- I lighed med sidste år arrangeres en bryggerirundtur med bus i København og Omegn. Vi besøger Bryggeri Skovlyst, fortsætter til Bryggeriet Skands, hvor der også bydes på sandwich og turen slutter på Amager Bryghus. Alle steder vil bryggerne sørge for en rundvisning og smagninger på deres øl.
 
- Ligeledes som sidste år arrangerer Region København en helt åben pubcrawl hvor man i løbet af dagen kan besøge hele ni gode ølsteder i indre København og hvert sted få en "hemmelig smagsprøve", som man skal gætte hvad er. Ud over at smage på en masse gode øl kan man ved at udfylde en tipskupon deltage i konkurrencen om at blive den bedst smagende pubcrawler...

...læs mere her!

Lokalafdelingen fejrer i år Øllets Dag sammen med Foreningernes Dag.

Besøg lokalafdelingens stand på Centrumgaden i Ballerup ved biblioteket fra kl. 10 til 14. Kom og få en snak om øl ligesom der forventes besøg af et par lokale bryggerier og udbydere af øl.

I lighed med sidste år har Region Nordsjælland taget initiativ til, at der brygges en specialøl til - og i anledning af Øllets Dag.


Det var Sørens - hedder dette års øl, som er af typen Belgian Strong Ale.

Øllet brygges på Brøckhouse, hvor Allan Poulsen har bladret i de gamle opskrifter bistået af tilråb fra to af foreningens stiftere: Søren Houmøller, formand # 1 og Søren Lynggaard, webmaster# 1.

Det var Sørens har Danmarkspremiere på Øllets Dag til Lokalafdeling Hillerøds arrangement i Slotsarkaderne og herefter kan øllen i princippet købes, hvor man i forevejen har et godt udvalg fra Brøckhouse. En begrænset mængde er tappet på fustage, som nok bliver serveret "de sædvanlige steder".

 

- Traditionen tro, fejres Øllets Dag i Hillerød ved at bryggerier med tilknytning til det Nordsjællandske samt Danske Ølentusiaster fortæller om det gode øl, på den store plads i SlotsArkaderne. Det foregår mellem klokken 11 og 16, og der kan købes smagsprøver fra: Brøckhouse, Djævlebryg, Heimdal-Bryg og Ølfabrikken.

 
- Desuden vil byens førende vin- og dagligvarehandlere åbne for godteposen med gode øl til særpris.

Lokalafdelingen afholder en regional øldag på øllets dag den 1. september 2007 fra  11 - 15.

Der bliver tale om et stort arrangement, hvor bryggerier fra hele Region Midtvestsjælland inviteres til at deltage.

Formålet er at give medlemmer og ikke mindst ikke-medlemmer af Danske Ølentusiaster mulighed for at smage de regionale bryg samt for at få lidt at spise, idet der vil være servering af stegt flæsk med kartofter og persillesovs.

Begivenheden kommer til at foregå i hjertet af Slagelse, nærmere betegnet på Schweizerpladsen.


Interesserede kan købe et smageglas og et antal poletter efter eget ønske. En polet kan så veksles på den enkelte stand til ca. 25 cl. øl efter eget valg.

- Region Storstrøm fejrer Øllets Dag med et stort arrangement på det nyåbnede Holmegårds Bryghus ved glasværket i Fensmark. Bybus fra Næstved station lige til døren!

 
- Vi starter kl. 11.30 med rundvisning i Bryghuset med smagsprøver. Herefter frokost med speciel øl til dagen. Vi overrækker den Regionale Ølpris 2007. Vi får en guidet rundvisning på den del af glasværket der fremstiller nogle af de smukke glasvarer vi bruger til det gode øl. Vi drikker nok en øl til slut. Herefter mulighed for at besøge Holmegårds nye oplevelsescenter med glasudstilling og ny chokoladefabrik.
Yderlige oplysninger og tilmelding gennem Region Storstrøm.

- Lokalafdeling Odense C fejrer Øllets Dag i gågaden i Odense, på hjørnet at Ove Sprogøs plads og Vestergade klokken 11:00 til 15:00.
 
- Midtfyns Bryghus har brygget en ny øl til lokalafdelingen i anledning af Øllets dag. Eddie Sweda fra bryggeriet vil være til stede sammen med lokalafdelingen, så kom forbi og smag.  

-  kl. 10 - 12 kan du møde Danske Ølentusiaster, Svendborg ved vores info-stand hos Vintapperiet i Salig Simons Gård, Brogade 27. I dagens anledning serverer Vintapperiet en smagebakke med 4 specielle franske øl.

- kl. 13-15 fokuserer vi på et af de mindre øludsalgssteder i lokalområdet, nemlig Hancock-depotet på Skerningegård, Skerningegårdsvej 12 i Vester Skerninge. Udover Hancocks produkter er her også udsalg af diverse danske mikrobryg og depotindehaver Leif Laustsen lover smagsprøver og gode tilbud. Her kan du også møde de lokale ølentusiaster fra Svendborg og de vil efter bedste evne orientere om øl i almindelighed og Danske Ølentusiaster i særdeleshed.

 

Lokalafdeling Horsens har aktiveret en række af områdets butikker og værtshuse.

10- 13

Udenfor Løvbjerg med foreningens infostand. Der sælges smagsprøver af håndbryg samt fra forretningens sortiment.

10 - 13

Udenfor Merko i Hovedgård. Smagsprøver fra forretningens sortiment

11 - 14

Udenfor SuperBrugsen i Gedved. Smagsprøver fra forretningens sortiment

13 - 16

Udenfor Den Gyldne Hest med foreningens infostand. Der sælges smagsprøver af håndbryg samt fra Hestens sortiment

16 - 18

Hos Bryghus Horsens med foreningens infostand. Vi hjælper Bryghuset med salg af forskellige danske mikrobryg.

Andre gode aktiviteter:

Den Gyldne Hest

10 - 20 Time tilbud fra sortimentet.

Mekro Hovedgård

10 - 13 Danske og udenlandske øl på tilbud.

SuperBrugsen, Gedved

11 - 14 Kom og se det stor udvalg i specialøl. Her er altid et godt tilbud.

Bryghus Horsens

16 - ??? Microbryg på microfestival. Smag 20 - 25 forskellige øl fra 7 microbryggerier.

Jensens Bryghus, Rårup

Åbent Hus arrangement.

- Lokalafdeling Kolding arrangerer i samarbejde med City Kolding ølsmagning med Torben Mathews i et stort øltelt ved Klostergården. Billetter til ølsmagningen kan allerede nu bestilles på www.koldingbilleten.dk - læs mere her! - eller her!

- det sker i øvrigt midt under Koldings store 'Oktoberfest, som du kan læse mere om her!

- Øllets Dag vil blive markeret flere steder i Vejle.
 
- Havnens Vin og Tobakhus, Havnegade 37, vil fra  kl. 9.30 til 13.00 præsentere øl og uddele smagsprøver både i butikken og i gården, fra bl.a. udvalgte Danske Micro Bryggerier.
- Lokalafdelingen vil  være til stede med en infostand bemandet med folk fra bestyrelsen og de vil være behjæpelige med evt. spørgsmål omk. foreningen.

- SevenOaks Old English Pub, Dæmningen 42, Bryggerigaarden A/S holder den 31. August og på Øllets Dag holder aktietegningsweekend.
- Lokalafdelingen vil om lørdagen være til stede med en infostand bemandet med folk fra bestyrelsen og de vil være behjæpelige med evt. spørgsmål omk. foreningen.

- Cafeen - Den gamle arrest, Klostergade 1, vil fejre dagen med at lancere deres spritnye ølmenukort - Øl'a carte kort - som de kalder det. Der er åbent fra klokken 11:00

...og endelig brygger Jesper Nielsen (VM vinderen), Søren Ladegård (også vinder under VM), og Jens Rasmussen fra Vejle Bryghus 3 ægte håndbryg i gamle gasgruekedler ude i det fri, fredag den 31-08 til midnat den 1-9, Øllets Dag.
Det kommer til at foregå hos Café Conrad i den Smidske baggård, Søndergade 14E i Vejle (gågaden)
Der smages og snakkes om det gode øl hele dagen.

- Region Østjylland er lidt for sent på den, men så kan det ellers nok være de går til den. Fra den 3. til den 9. september vil der være OL i Aarhus, med stor ølsmagning hver eneste dag - det falder tilfældigvis sammen med en mindre begivenhed kaldet Aarhus Festuge - læs mere her!

Danmarks [efter eget udsagn] hyggeligste lokalafdeling fejrer foreningens fødselsdag og dermed også øllets dag ved på lørdag den 1. September at afholde en pub-crawl rundt til nogle af de spændende steder i Århus midtby. Planen er at starte med at få noget brunch klokken 11. Stedet er ikke aftalt endnu men for at få reserveret bord skal man have tilmeldt sig arrangementet til lokalformanden inden torsdag middag. Efter et solidt startmåltid, vil demokratiet bestemme hvor turen går videre hen, men hvis der ikke er enighed har bestyrelsen nogle steder i baghånden.

- I lighed med sidste år afholder lokalafdelingen Øllets Dag i samarbejde med Voldby Købmandsgård, Viborgvej 96, Voldby.
 
- i form af en Ølmesse fra klokken 10:00 til 15:00 på gårdspladsen bag Voldby Købmandsgård, med ølsmagning, levende musik, samlerøl, mad m.m.

- Billetter til spisning og smagning kan købes hos Voldby Købmandsgård eller på www.alverdensøl.com

Lokalafdelingen være repræsenteret med en stand foran Dr. Louise.


Infostand og øl-sampler
Vores inforstand vil være opstillet, og det er muligt at købe en sampler med 5 x 10 cl. (hovedsageligt lokalt bryg), samt øl i ½ pint glas.

Pubcrawl på udsøgte værtshuse. - Man kan denne dag købe billetter til en lille pubcrawl rundt i byen. Her kan man høre lidt om de steder, vi besøger, samt om den øl, man får serveret. Når man tilmelder sig får man udleveret et smageglas samt poletter, som skal afleveres de enkelte steder.

Som en del af Maritim Kulturel Festival i Sønderborg bliver der afholdt ølsmagning i et telt på havnen i Sønderborg. Det foregår 1. september 2007 fra kl 15:00 til 19:00,

Der lukkes 80-100 mennesker ind 1 time af gangen i tidsrummet kl 15 - 19. Prisen er 50 kr. Smagsprøver er gratis i den time.

Programmet i den time er således: Brygmester Leif Typkær fra Ølakademiet/Bryggeriforeningen fortæller 10-15 minutter. Derefter kan man smage på øl fra Bryggeriforeningens 30 medlemmer. Og der vil være stande med smagsprøver fra Fanø bryggeri, Rise Bryggeri (Ærø), Indslev Bryggeri, en mand fra Langeland, der sælger belgiske øl, samt endelig Hansens Brauerei i Flensborg.

Se mere her

Fra kl. 11.00 – 14.00 vil der være en smagning af 3 øl der er helt oppe i tiden.
Sted : Borgmestergården, Torvegade ved Warwik Vinoble butikken

Wiener  fra Da Capo Musikbryggeriet
Artilleri øllet fra Warwik
Porter fra Ølfabrikken

Pris:
3 x 25 cl 60,-
Chili cón carne 35,-
Tilbud - Hele pakken 75,-

- Aalborg-premiere på Øllets Dag. Kom og smag flaskeøllet fra Nibe Bryghus. Det sker på Ølkonsortiet, Rantzausgade 3, Aalborg mellem 10 og 14. Mød andre ølentusiaster og tag gerne konen, nabo'en eller arbejdskollegaen med.

- Igen i år afvikler Lokalafdeling Aalborg en gourmetaften sammen med Søgaards Bryghus. 4-retters menu for 295,- for medlemmer og 345,- for ikke-medlemmer. Det kommer til at foregå på selve Øllets Dag klokken 18:00. Tilmelding til Søgaards Bryghus. Betaling skal foregå ved tilmelding.

- Som i fjor afsløres modtageren af Regionsprisen i Region Nordjylland ved denne lejlighed.

Lokalafdelingen afholder en receptionpå den nyåbnede Café/Det Bette Ølhus i Aalbæk.

Her vil vi være til stede med brochuremateriale og andet fra foreningen. Vi markerer åbningen af denne nye oase i lokalområdet. Tag venner og bekendte med til et par hyggelige timer i Vera's nye Café.

Der vil være rundvisning samt spændende øl på hanerne.

 

Lokalafdelingen afholder Øllets Dag med mini-ølfestival i Plantagehuset.

Entre kr. 60,00 inkl. smagepoletter og har du dit medlemskort med får du 2 ekstra poletter.

Indtil nu er der lavet aftaler med Thisted Bryghus, Duelund Bryglade, SuperBrugsen, SuperBest, Kvickly, Floreffe, Trolhede Bryghus, Øllgaard Håndbryg og der forhandles stadig med flere andre udstillere.

Tag gode venner med til en hyggelig smagedag.

Cafe Pukkel har også åbent denne dag.

Få mere at vide...

Overskrifterne på denne side fungerer som links til de respektive regioner og lokalafdelinger!