Billeder

Klik på billederne, hvis du vil se dem i stor størrelse.

Beskrivelse

At blive større og større er ikke nødvendigvis lig med større succes, men det er nu svært at få armene ned efter Øllets Dag i Fredericia. Aldrig før har man kunne smage så mange forskellige øl: 175 af slagsen var der at smage, så der var ingen, der måtte gå tørstige hjem fra Humletorvet. 

 

Man kunne bl.a. smage øl fra Bøgedal Bryghus, Carlsberg/Brooklyn, Coisbo Beer, Dansk Mjød, Ebeltoft Gaardbryggeri, Bryggeriet Frejdahl, Fur Bryghus, Gildet Bryglaug, Grauballe Bryghus, Gundestrup Mejeri & Bryghus, Herslev Bryghus, Hornbeer, Indslev Bryghus, Husbryggeriet Jacobsen, Munkebo Bryghus, Randers Bryghus, Bryggeriet Refsvindeinge, Raasted Bryghus, Skagen Bryghus, Bryggeriet Skands, Thisted Bryghus, Trolden Bryghus, Ugly Duck Brewing Co., Bryggeriet Vestfyen, Virklund Bryghus, Wintercoat og Ørbæk Bryggeri. 

 

Ud over de mange danske bryggerier, deltog Eriksens Vinhandel med det amerikanske bryggeri Lagunitas. Beershoppen i Kolding havde i år to stande. Den ene med de syrlige øltyper gueze og lambic, som har sit helt eget trofaste publikum og den anden med en række lidt sjældnere øl fra både danske og udenlandske bryggerier. SuperBrugsen i Erritsø havde premiere på deres egen Erritsø Brown Ale og øl fra Grauballe Bryghus. 

 

Vi plejer gerne at have mindst én anderledes bod, hvor vi sidste år havde den skotske bar samt "ekstrem-øl-baren", havde vi i år lavet en "Jul-på-torvet" bar, hvor man kunne komme i julestemning og samtidig smage godt både dansk og belgisk juleøl. 

 

De lækre smagsprøver fra Ostergaard i Middelfart, var meget populære - ligesom der også var trængsel hos Slagter Gregersens bod, hvor der bl.a. blev langet mange ribbensandwich over disken. 

 

Bluesorkestret Harpin' Wolf & The Black Sheep sørgede, igen i år, for den rette musikalske stemning. 

 

På dagen havde vi ikke mindre end 43 hjælpere (iklædt DØE Fredericia forklæder samt tossede hatte), men vi måtte se i øjnene, at næste år må vi op på minimum 50 hjælpere, så de folk der står på standene også kan få mulighed og tid fri til at smage på det gode øl. Så det skulle glæde os at høre fra dig, hvis du har lyst til at være med som hjælper næste år. 

 

Samtlige af de tilstedeværende bryggerier i år, har givet tilsagn om også at deltage i Fredercia til næste år, som bliver lørdag den 2. september 2017. 

 

Der blev udleveret 1300 glas, så vi vurderer, at vi har haft ca. 1500 gæster på dagen. Da vi registrerer og belønner (med ekstra poletter) de medlemmer af Danske Ølentusiaster, som viser deres medlemskort ved info-standen, ved vi at knap halvdelen af vores lokale medlemmer enten deltog som hjælpere eller gæster. Vi kunne også konstatere, at vi havde besøg af ølentusiaster fra Vejle, Kolding, Middelfart, Varde, Odense og Esbjerg. Der blev tegnet 15 nye medlemskaber på dagen. 

 

På gensyn på Øllets Dag 2017 - lørdag den 2. september.

 

 

Presse

Kommentarer

Vi synes, det er en god idé, at lægge et arrangement som vores ud i et udvalg. Vi er 4 - 6 personer i udvalget, der ikke er medlemmer af bestyrelsen, som allerede er startet planlægningsarbejdet omkring Øllets Dag 2017. Vi mødes 6 - 8 gange i løbet af året - selvfølgelig intensiveres mødefrekevensen op mod arrangementet. Til et par af møderne inviteres formanden og 3 - 4 andre, så der lige forventningsafstemmes.

 

I udvalget har hvert medlem sine ansavarsområder (f.eks. kontakt med bryggerier, presseansvarlig, facebook ansvarlige o.s.v. ). Vi arbejder efter en drejebog, hvor der for hvert punkt/aktivitet er en ansvarlig. Drejebogen opdateres løbende via Dropboxen, som udvalgsmedlemmerne og bestyrelsen har adgang til, så alle kan se, hvor langt den enkelte ansvarlige er med sine opgaver.

 

Det er vores erfaring, at der skal laves forskellige pressemeddelelser og vedhæftes forskellige billeder, så de forskellige aviser ikke får de samme billeder, og så skal der være et telefonnummer til formanden, så journalisterne kan henvende sig før, under og efter arrangementet. 

 

Dette har resulteret i en rigtig flot pressedækning, bl.a. forsiden af det lokale daglad, interviews i radio VLR samt i Danmark C TV. Klik her hvis du vil se videoklippet.