Billeder

Velkommen
Vinderne

Beskrivelse

VM i håndbryg en ubetinget succes!

 

Som det er nogen bekendt plejer vi at hægte os på et arrangement i byen, Kulturnatten, der gør at denne er fyldt med folk fredag aften. Dette arrangement er desværre flyttet, så der var ikke planer om at fejre Øllets Dag i år. 

 

Så blev der pludselig mulighed for at stå for et regionsarrangement i form af "Vadehavsmesterskaberne i håndbryg" - også kaldet VM i håndbryg.

 

Vi havde kontaktet alt, hvad vi kendte af håndbryggere i Region Vadehavet, men desværre kom vi for sent ud p.g.a. sommerferie o.s.v. Det lykkedes dog at "lokke" 8 bryggerier fra Vadehavsområdet til at stille op. En enkelt valgte dog at trække sig efter en "egenkontrol" aftenen før, men til gengæld stillede en anden brygger med 2 øl, så stemmesedlerne passede stadig. 

 

Vi havde annonceret, at det ikke var meningen at øllet skulle stilles for professionelle dommere og vurderes ud fra deres tekniske kvalitet, men derimod vurderes af ganske almindelige ølnydere, der blot fik til opgave at finde "den der smager bedst".

 

Så var bolden jo givet op til et par rigtigt hyggelige timer i Elkjærs Cafë, hvor gæster, lokale ølentusiaster og andre der havde hørt om arrangementet (specielt kunne vi se, at vores Facebookgruppe blev flittigt brugt til at koordinere besøget) skulle smage og stemme.

 

Ud fra antallet af udleverede stemmesedler kan vi se, at vi har haft i omegnen af 40 besøgende, og det vurderer vi som en ubetinget succes i en lokalafdeling med kun 70 medlemmer. (I dag er vi 71, da det lykkedes at få et nyt medlem på dagen).

 

Øllet

 

Undertegnede har været til flere håndbrygarrangementer, og med erfaringer derfra i bagagen var forventningerne "sort & stærkt", men her blev mine fordomme gjort til skamme, da feltet strakte sig fra den lette lyse pilsner på 4% til den kraftige mørke stout på over 10%. 

 

Helt igennem en perfekt dag og tak for deltagelsen til vore dommere.

 

Vinderen blev Flemming Madsen fra "Lauget for Vinsmagere & Håndbryggere af 1972" med en mørk belgisk ale på 6,8%.

 

2. og 3. pladserne gik til bryggere fra Lauget med Jens Verner og Jens "Oliefyr", sidstnævnte med en øl, som var tilført smag fra fyrnåle.

 

En stor tak skal lyde til de øvrige bryggere, der også havde leveret overordentligt godt øl til dagen.

 

Højt Skum

Lokalafdeling Varde